LİMON KAÇ LİRA 2023 Limon 1 Kilo Fiyatı

 Limonun kilosu kaç TL 2023. 1 kilo limon kaç lira? Limon 2023 fiyatı. Limon kilosu kaç lira? Limonun kilosu ne kadar? 1 kilo Limon kaç TL? Limon kaç liradan satılmaktadır?

Limon kullanım alanı oldukça geniş olan bir meyvedir. Limon ile yapılan pek çok şey mevcuttur. Özellikle yaz aylarında soğuk limonata sevenlerin yarattığı talep nedeniyle limonun fiyatı zaman zaman artmaktadır. Salataların vazgeçilmezi, çorbaların olmazsa olmazı bir meyve olan limon turşu yapımında da yoğun olarak kullanılmaktadır. Hatta kabuğu da hem yemek yapımında hem de hamur işi yapımında kullanılıyor. Elbette ki limonun kolonya yapımında da çok kullanıldığını söylemezsek olmaz. Limonun kullanım alanları öyle fazladır ki saymakla bitmez. İşte tüm bu saydığımız sebeplerden ötürü, limon fiyatı en çok merak edilen ürünler arasında gelmektedir. 

Limon Fiyatı

Kaliteli limonu ucuza almak isteyen vatandaşlar arama motorlarında sıklıkla limon fiyatlarını araştırmaktadır. Manavların, pazarcıların, marketlerin en çok sattığı ürünler arasında bulunan limonun fiyatı zaman zaman büyük değişiklikler göstermektedir. Özellikle son zamanlarda limon üreticileri ürettikleri limonların kendilerinden çok ucuza alındığını ancak tüketiciye ulaşana kadar fiyatının çok fazla arttığından dert yanmaktadır. Sadece tüketiciler değil limon üreticileri de limon satış fiyatlarını çok yakından takip etmektedirler. Bizler de sizler için limon satılan yerlerdeki limon fiyatlarını araştırdık. Farklı satış sitelerinden fiyatlara bakarak sizler için bir liste oluşturduk. Sizler de bulunduğunuz bölgedeki limon fiyatlarını yorumlar kısmımızdan yazarak limon almak isteyenlere fikir verebilirsiniz. İşte 1 kilo limonun farklı yerlerdeki fiyatı. 2023 Limon fiyatları listesi.

1 Kilo Limon Fiyatları

Limon Marka : Üçler Manav 1 Kilo Fiyatı ₺17,90 uclermarket.com.tr

Limon 1 Kg Reyondan 17,90 TL migros.com.tr

Limon Mağazadan veya A101 Kapıdan 1 kg fiyatı a101.com.tr (İnternet sitelerinde stok bitmiş)

Onursal TarımLimon 1 Kg Stok Kodu(1008827) ₺17,99 onurmarket.com

Metro Chef Limon File 1 KG Ürün Fiyatı 14,90 TL online.metro-tr.com

Limon Mayer 1 kg CarrefourSA Kart'a Özel  %17 Tasarruf 14,90 TL carrefoursa.com

YEŞİL LİMON - 1 KG 39,90 ₺ yesillimon.com

Li̇mon Fi̇le Kg 16,95 TL yunusonline.com

Organik Mayer Limon (1 Kg) Yeşil, İnce Kabuklu, Bol Sulu, Farklı Aromalı 39,90 TL anamurbahcesi.com

LİMON - 1 KİLO 28,00 TL taptazeal.com

Limon 1 Kilo 16,00 TL hataystore.com

Lime Limon 1 Kg 110,00 TL tropiksepeti.com

Organik Limon 1 Kg 34,95 TL sokmarket.com.tr

Limon 1 Kg 14,75 TL sokmarket.com.tr



Limonun Sağlığa Faydaları


C vitamini

Limonlar yaklaşık 50 miligram C vitamini içerir; bu, günlük beslenmenizde ihtiyaç duyulan C vitamini miktarının yarısından fazlasıdır. C vitamini, hücrelerin hasara karşı korunmasına yardımcı olan bir antioksidandır. C vitamini ayrıca vücudunuzun cildiniz için kolajen yapmasına, vücudunuzun demiri emmesine yardımcı olur ve bağışıklık sisteminizi destekler. Turunçgiller C vitamininin en iyi besin kaynaklarından bazılarıdır. 

Limon ayrıca yüksek düzeyde diyet lifi içerir; ancak meyve suyundan lif alamazsınız.

Kilo Kontrolü

Limonda bulunan pektin lifi yutulduğunda genişler ve daha çabuk ve daha uzun süre tok hissetmenizi sağlar. Limon suyunun genellikle kilo verme ve kilo kontrolünde etkili bir araç olduğu öne sürülüyor. Su içmenin yanlış bir yanı olmasa da, kilo kontrolü için suya limon eklemenin sihirli bir yanı da yok. Ayrıca içme suyunun sizi tok tutabileceğini ve limon kadar etkili bir şekilde atıştırmalardan kaçınmanıza yardımcı olabileceğini de unutmamak önemlidir.

Anemi Önleme

Limon, vücudunuzun diyetinizdeki bitki bazlı gıdalardan daha fazla demir emmesine yardımcı olabilir. Uygun demir seviyelerinin korunması, genellikle demir eksikliğinin bir sonucu olarak ortalamanın altında kırmızı kan hücresi sayısı olan aneminin önlenmesine yardımcı olur.

Böbrek Taşının Önlenmesi 

Limon ekşi tadını bol sitrik asitten alır. Bazı çalışmalar sitrik asidin böbrek taşı oluşumunu önlemeye yardımcı olabileceğini göstermektedir.

Antibakteriyel Etkiler

Limon suyu antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahiptir. Bir çalışmada limon suyu konsantresindeki bitki bileşikleri salmonella, stafilokok ve kandida enfeksiyonlarının büyümesini etkili bir şekilde engelledi. Aynı zamanda zatürre ve kan enfeksiyonlarına neden olan antibiyotiğe dirençli belirli bir bakteriye karşı da etkiliydi. 

Kanserden Korunma ve Tedavi Araştırmaları

Limon suyu flavonoidler adı verilen değerli bir besin kaynağıdır. Bunlar, hücrelerin kansere yol açabilecek hasarlardan korunmasına yardımcı olan antioksidanlardır. Ancak limon suyunun insanlarda kanseri önleme açısından incelenmesi yapılmamıştır. Sağlıklı bir beslenme kanser riskini azaltmaya yardımcı olsa da hiçbir yiyeceğin kanseri önlediği gösterilmemiştir.

Limon suyu kanser tedavisinin bir parçası değildir. Ancak bilim insanları, limon suyunda, hücreler üzerinde yapılan laboratuvar testlerinde hücre çoğalmasını engelleyen ve kanser hücresi ölümünü aktive eden küçük nanopartiküller buldular. Bu, daha çok yeni kanser tedavilerinin araştırılmasıyla ilgili olan ve diyetinizde alacağınız limon suyuna dayalı olmayan son derece erken bir araştırmadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

EV MANTISI KAÇ LİRA 2023 Ev Mantısı 1 Kilo Fiyatı

ChatGPT sohbet robotundan alan adımızı değerlendirmesini istedik

KIYMA FİYATI ne kadar? KIYMA Kaç Lira Kaç TL Kaç Para 2023