Levrek Fiyatı - 1 Kilo Levrek 2023 Fiyatları

 Levrek kilosu ne kadar? 1 Kilo Levrek fiyatı. Levreğin kilo fiyatı. 1 KG levrek fiyatları. Levrek hakkında ayrıntılı bilgiler. Levrek yemenin faydaları.


Kış aylarına giriş yaptığımız bu dönemde balık satışları artmaya başladı. Balık popülasyonunun korunabilmesi amacıyla Türkiye denizlerinde ve karasularında belli dönemlerde av yasağı bulunuyor. Av yasağı süresinin bitmesi ile birlikte taze balıklar tezgahlara konmaya başladıkça da balığın da fiyatı düşmeye başlıyor. 

Balık Türkiye'de çok sayıda kişi tarafından sevilerek tüketilen bir ürün. Hemen hemen her balık türü vatandaşlar tarafından sevilerek tüketiliyor. En sevilen balık türlerinden birisi de hiç kuşkusuz ki Levrek balığı. 

Levrek Fiyatı

Levrek balığı daha çok deniz balığı olarak bilinse de aslında tatlı suda yaşayan levrek türleri de bulunmakta. Levrek balığı balık üretim çiftliklerinde de üretilebiliyor. Denizde doğal ortamında büyüyen levrekler hem daha lezzetli hem de daha pahalı oluyor. Özellikle deniz kenarında yaşayan pek çok kişi bu balığı biliyor. Çünkü ağzını kocaman açarak avlanan bu balık oldukça vahşi bir balık. Onu diğer balıklardan ayıran bir diğer özellik ise denizden tatlı sulara geçiş yaparak avlanmaası. Pek çok kişi özellikle geceleri denize dökülen nehirlerde su sesleri duyuyordur. İşte bu seslerin bir çoğunun sebebi levrek balığıdır. Levrek balığı özellikle tatlı suya giden kefal balıklarını avlamayı çok sever. Sürü halinde gezen kefallerin arasına ağzını kocaman açarak hızla dalar. Kaçan kefaller su dışarısına doğru can havliyle hoplamaya başlar. Bazen onlarca balığı derelerin bir metre kadar üstüne zıplatabilen bir balıktır levrek. Oldukça agresif ve saldırgan bir yapıya sahiptir. Hareketli olan bu balık birçok balığa göre oldukça lezzetli ve hafiftir. Balık pişirilen her yerde adeta el üstünde tutulan bir balıktır. İşte tüm bu sebeplerden ötürü özel olan bu balığın fiyatı pek çok kişi tarafından sıklıkla araştırılmaktadır.

Hallerde, pazarlarda ve marketlerde satılan levrek balığının fiyatları her sene merak edilmektedir. Peki levreğin kilosu kaç para? Elbette ki bu sorunun birden fazla cevabı var. Çünkü levreğin fiyatı oldukça değişkendir. Hem satıldığı bölgeye göre fiyatı farklıdır hem de kalitesine ve tazeliğine göre fiyatı değişmektedir. Bu durum bazen kafa karışıklığına sebep olsa da aslında normal bir durumdur. Bu yazımızda biz de sizler için levrek satın alırken fikir verebilmek ve kolaylık sağlayabilmek için bir liste hazırlamaya çalıştık. Elbette ki hazırladığımız fiyat listesindeki fiyatlar zamanla değişiklik gösterecektir. Hazırladığımız listedeki fiyatların yazıyı kaleme almış olduğumuz tarihteki fiyatlar olduğunu önemle arz ederiz. İşte hazırladığımız 2023 levrek fiyatları listesi.

Levrek Fiyatları

Levrek 400-600 g  - 1 kg 219,99 TL carrefoursa.com

Levrek Deniz 1KG 327,00TL online.metro-tr.com

Levrek 800-1000 Gr. 1 kg - 336.00 TL balikye.com

Levrek Deniz (1500 Gr.-2000 Gr.) KG Fiyatı ₺1,245.00 kapidabalik.com

Deniz Levreği (ortalama 1.4 - 1.6 kg) Adet 1.450,00₺ resatbalik.com

Deniz Levreği (1 kg) 1,200.60 ₺ e-balik.com

LEVREK KG (800-1000 GR) 290,00 TL balikkovasi.com

Büyük Boy Levrek / kg 420,00₺ balikevegel.com


Levrek Hakkında Bazı Bilgiler

Otuz sene önce levrek, gurme ürünü olarak yüksek bir üne sahip olduğu, birkaç pahalı restoranın dışında pek bilinmeyen, oldukça nadir bir balıktı. Bununla birlikte, 1980'lerde levrek yetiştiriciliğinde ticari anlamda ustalık kazanıldı ve bu da bu balığın büyük ölçekte yetiştirilebileceği anlamına geliyordu. Bu durum arzda dramatik bir artışa yol açtı. Balıkçılar yılda yaklaşık 10.000 ton yabani levrek avlıyor. Tarımsal üretim 1980'lerin sonunda sıfırdan 2018'de yaklaşık 180.000 tona yükseldi. Bu üretimin %85'i Yunanistan ve Türkiye'de yapılıyor.

Avrupa levreği veya Dicentratus labrax, Amerikan çizgili levreğinin yakın kuzeni olmasına rağmen, Norveç ve Baltık Denizi'nden Karadeniz'e kadar tüm kıyılarda ve ayrıca Afrika'nın batı kıyılarında yakalanır, ancak dünyanın başka hiçbir yerinde yoktur. Bu, genellikle haliçlerde bulunan bir kıyı balığıdır. Kendi türünden daha küçük balıkları içeren geniş bir beslenme düzenine sahiptir. Levrek, pişirmeden önce çıkarılması gereken oldukça sert pullara sahip, çekici, gümüşi bir cilde sahiptir. Aynı zamanda size biraz acı verebilecek bazı anlamlı dikenleri ve jilet keskinliğinde solungaç kapakları da vardır. Et, morina gibi parlak beyaza dönüşen donuk beyazdır. İlk bakışta fark etmezsiniz ama levrek diğer beyaz balıklarla karşılaştırıldığında oldukça yağlıdır ve morina (esasen sıfır yağlı) ile somonun ortasında yer alır.

Levrek hem deniz hem de tatlı su ortamlarında bulunur. Ancak çevrelerindeki tatları absorbe etme eğiliminde olduklarından, tatlı sudan veya kirli ortamlardan elde edilen levreklerin çoğu zaman hoş olmayan, çamurlu bir tadı olabilir.

Spor kayıtlarına geçen en büyük levrek 1 metre boyunda ve 10 kilo ağırlığındaydı. Ticarette altı kiloluk bir balık XXL sayılıyor. Ancak çiftlik balıkları bu boyuta getirilmiyor. Tüm balıklar olgunlaştıkça, yiyeceği kasa dönüştürme konusunda daha az verimli hale gelir. Genellikle 400-800 gr'da hasat edilirler. Deniz levreği filetosunun standart süpermarket boyutu 90 gramdır. Bu oldukça küçük bir fileto.

Levreğin Faydaları

Levreğin toplam yağ oranı düşük olmasına rağmen, her iki tür de iki omega-3 yağ asidinin mükemmel kaynaklarıdır: Eikosapentaenoik asit veya EPA ve dokosaheksaenoik asit veya DHA. Harvard Halk Sağlığı Okulu'na göre bu yağ asitleri, kan basıncını düşürerek ve kolesterol düzeylerini düşürerek kardiyovasküler hastalık riskini azaltmaya yardımcı oluyor. Deniz levreği 0,8 gram kombine EPA ve DHA sağlarken, tatlı su levreği 3 onsluk porsiyonda 0,65 gram içerir. Bir porsiyon, yediğiniz türe ve cinsiyetinize bağlı olarak günlük ihtiyacınızın yüzde 40 ila 75'ini karşılıyor çünkü Tıp Enstitüsü'nün tavsiyelerine göre erkeklerin kadınlardan daha fazlasına ihtiyacı var.

İki tür levrek, magnezyum ve potasyum için günlük değerinizin yüzde 6 ila 11'ini sağlar. Her ikisi de iyi selenyum kaynaklarıdır, ancak NutritionValue.org'a göre levrek günlük değerin yüzde 57'sini sağlarken tatlı su levreği yüzde 20'dir. Vücudunuz antioksidan üretmek ve tiroid hormonlarını sentezlemek için selenyuma bağımlıdır. Ayrıca farklı miktarlarda B-6 ve B-12 vitaminleri de vardır. Levrek, B-6 vitamini açısından zengin bir kaynaktır ve günlük değerinizin yüzde 20'sini içerir; bu, tatlı su levreğinden alacağınızın üç katıdır. Tatlı su levreği günlük B-12 vitamini değerinizin yüzde 33'ünü sağlarken, deniz levreğinde bu oran yalnızca yüzde 4'tür.

Bu çok yönlü balık, tavada kızartılabilir, fırında pişirilebilir, buğulanabilir, güveçte pişirilebilir ve hatta körili olarak bile pişirilebilir. Eğer levreğin kılçıklarını ayıklama konusunda tecrübesiz iseniz bu işlemi aldığınız yerde profesyonel kişilere yaptırmanızı tavsiye ederiz. Bu kadar anlattık belki almaya gidiyorsunuzdur. O zaman sizin için bir de tarif videosu buraya bırakalım. Görüşmek üzere kilosu.com okurları...

Fırında Levrek Tarifi



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

EV MANTISI KAÇ LİRA 2023 Ev Mantısı 1 Kilo Fiyatı

ChatGPT sohbet robotundan alan adımızı değerlendirmesini istedik

KIYMA FİYATI ne kadar? KIYMA Kaç Lira Kaç TL Kaç Para 2023