Fasulye Fiyatları 2023 - 1 Kilo Fasulye Fiyatı 2023
Fasulye kilosu ne kadar? 1 kg kuru fasulye fiyatı 2023. 1 kg taze fasülye fiyatı. Kuru fasülyenin kilosu ne kadar? Taze fasülyenin kilosu ne kadar? 1 kilo kuru fasülye kaç TL? 1 kilo kuru fasülye kaç TL?
Fasulye dünya çapında en çok yönlü ve yaygın olarak yenen gıdalar arasındadır. Fasülye Türkiye'de de tüketiciler tarafından en çok tüketilen besin maddesi olma özelliğini koruyor. Fasulye lif ve protein bakımından zengindir ve yağ oranı düşüktür. Folat, potasyum ve demir gibi vitamin ve mineraller içerirler. Fasulye lezzetli ve besleyicidir ve pek çok farklı şekilde kullanılabilir!
Taze fasülye ve kuru fasülye ile yapılan yemekler yediden yetmişe birçok kişi tarafından tüketilmekte. Hem evlerde hem de lokantalarda sık sık yapılan fasülye yemeği adeta vazgeçilmez bir yemek. Bu nedenle fasülye fiyatları vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor.
Fasülye hem taze hem de kuru olarak satılmakta. Taze olarak daha çok yaz aylarında satışı yapılan fasülyeyi marketlerde, manavlarda, pazarlarda ve alışveriş sitelerinde kış aylarında da bulmak mümkün. Ancak taze fasülyenin fiyatı kış aylarında yükselmekte. Kuru fasülyeye ise hem yazın hem de kışın rahatlıkla uygun fiyatlardan ulaşabilmek mümkün. Elbette son zamanlarda Türkiye'de yaşanan yüksek enflasyondan fasülye de nasibini aldı. Yine de fasülye vazgeçilmez bir ürün olma özelliğini koruyor.
Taze fasülye daha çok açık şekilde kilo ile satılıyor. Kuru fasülye ise daha çok ambalajlı ve markalı bir şekilde satılıyor. Açık şekilde kuru fasülyeyi kilo ile satan birçok yer de bulunmakta. Genelde açık şekilde kiloyla satılan fasülyenin fiyatı ambalajlı ve markalı olanlara göre daha uygun olabiliyor. Fasulyenin çok sayıda çeşidi bulunduğu için fiyatı da değişkenlik gösterebiliyor. Bu nedenle vatandaşlar farklı yerlerdeki fasulye fiyatlarını yakından takip ediyor.
Son zamanlarda Türkiye'nin yaşadığı yüksek enflasyon sebebi ile fasülye fiyatları internet ortamında daha çok araştırılmaya başlandı. Bu nedenle fasülye fiyatlarını içeren bir liste hazırladık. Hem taze hem de kuru fasulye fiyatlarını içeren listemiz sayesinde farklı yerlerdeki fasülye fiyatlarını hızlı bir şekilde görebilirsiniz. Fiyatlar, listenin hazırlandığı tarihlerde gözlemlenen fiyatlardır. Zamanla listedeki fiyatlar düşebilir veya yükselebilir. Listedeki siteler rasgele seçilmiştir. Sizler de fasülye satın alırken en çok tercih ettiğiniz ve memnun kaldığınız yerleri yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz. Böylece listemizin dışındaki fiyatlar hakkında okuyucularımız fikir sahibi olabilir ve alışveriş tercihlerini buna göre belirleyebilir. İşte hazırladığımız taze fasülye ve kuru fasülye fiyat listesi.
Fasülye Fiyatları 2023
Taze Fasulye
Taze Fasulye 1 kg 45,90 TL carrefoursa.com
1KG TAZE FASULYE 95,00 ₺ fatmaninbahcesi.com.tr
Onursal Tarım Taze Fasulye 1 kg ₺29,99 onurmarket.com
Taze Fasülye 1 Kg. ₺69,00 gulenbahce.com
Fasulye Taze Şeker (20-30 gr/Ad) 1 Kg 64,90 TL damlicaciftligi.com
Fasulye Taze 1 Kg 55,90 TL sokmarket.com.tr
Fasulye Çalı Paket Kg Reyondan 49,90 TL migros.com.tr
Kuru Fasulye
Rençber Sıra Fasulye 1 Kg 49,90 TL hakmarexpress.com.tr
Yöremce Dermason Fasulye 1000 Gr ₺49,25 a101kapida.com
1 Kilo Kuru Fasülye 75,00TL hataydanal.com
Kuru Fasulye 1 Kg Yerli, pişme ve lezzet garantili ürün 79,90 TL bucakyoresel.com
Migros İri Dermason Fasulye 1000 G Migros 53,75 TL migros.com.tr
Kuru Fasulye 6mm 1000g 81,00 TL durupazar.com
Kuru Fasulye 1 KG 80,00 TL kurutulmusgida.com.tr
Ala Çiftçi Kuru Fasulye 1 kg 75,52 ₺ yaylabakliyat.com
Reis 7,25-8 mm Kuru Fasulye 1 kg 104,90 TL bizimtoptan.com.tr
Reis Kuru Fasulye 1 Kg 132,90 TL carrefoursa.com
1 kg Kuru Fasulye 60,89₺ sezerlergida.com.tr
Kuru Fasulye 1 kg 74,90 TL neselimutfakhatay.com
Kuru Fasulye- 1 Kg Maraş Market 65,00 TL marasmarket.com
Üç El Kuru Fasulye 1Kg ₺36,95 misassanalmarket.com
Aşdoy Dermason Kuru Fasulye 1 kg 103,50 TL peynircibaba.com
Anadolu Mutfağı Bakliyat Kuru Fasulye 1 Kg 49,75 TL sokmarket.com.tr
KURU FASULYE 1 KG 90.00₺ fesko.org
Fasülye Hakkında Bazı Bilgiler
Siyah fasulyeden barbunya fasulyesine ve lacivert fasulyeye kadar dünya çapında binlerce fasulye çeşidi mevcut olduğundan haftanın her günü yeni bir fasulye yemeğinin tadını çıkarabilirsiniz. Her fasulye türü, mutfak kreasyonlarınıza benzersiz bir tat ve doku katar. Bütçesini zorlamadan protein ihtiyacını karşılamak isteyenler için fasulye mükemmel bir seçimdir.
Fasulye, Fabaceae familyasının yıllık bir bitkisidir. Bu, 19.000'den fazla türün bulunduğu devasa bir bitki ailesidir, dolayısıyla fasulye hakkında pek çok ilginç gerçek vardır. Yalnızca orkideler ve asterlerin sayısı bu botanik grubun üyelerinden fazladır. Fasulye bitkisinin birçok yakın akrabası arasında bezelye, koşucu fasulye, bakla, soya fasulyesi, yer fıstığı, yonca, yonca, acı bakla ve tatlı bezelye bulunmaktadır. Tüm bu bitkiler, çiçeklerinin ortak yapısına ve diğer özelliklerine göre botanik olarak gruplandırılmıştır. Çoğu yenmeyen ve hatta çoğu zehirli olmasına rağmen hepsi “Baklagiller” olarak kabul edilebilir.
Pek çok fasulye çeşidinin kökeni Kolomb öncesi döneme kadar uzanıyor ve Orta Amerikalılar tarafından kutsal bir hediye olarak kabul ediliyordu. Fasulye, mısır ve kabakla birlikte "Üç Kız Kardeş"in bir parçası olarak permakültürün erken bir biçiminde yetiştirildi. Bu bitkilerin yetiştirilmesi kolaydı, hasat edilmesi kolaydı ve çoğu yıl oldukça verimliydi. Mısır, sırık fasulyesine destek olarak yetiştirildi; kabak, daha sıcak, daha verimli olacağı ve yabani otlara karşı doğal malç görevi görebileceği sıralar arasında yetiştirildi.
Avrupa ile temastan sonra birçok fasulye çeşidi Akdeniz ve Batı Avrupa mutfağının temel malzemesi haline geldi. İtalyan mirasının geniş, yassı, telsiz "Romano" çekirdekleri, tutarlı yadigâr lezzetleri nedeniyle imreniliyor. ABD'de yeşil fasulye, çalı fasulyesi veya ek fasulye olarak biliniyordu ve uzun süre saklanmak üzere konservelenebilmeleri veya dondurulabilmeleri nedeniyle popüler hale geldi.
Bütün fasulyeler nişasta, protein, diyet lifi ve potasyum, demir, selenyum ve molibden gibi bir dizi mineral bakımından zengindir. İster çalılıkta ister asmada yetişsin, yeşil fasulye C vitamini ve kalsiyum açısından çok zengindir. Sulandırılıp pişirildiğinde kuru fasulye, nişasta, protein ve diyet lifi açısından çok yüksektir. Tüm fasulyeler şişkinliğe neden olan karmaşık nişastalar içerir, ancak bu etkiyi azaltmak için pişirme yöntemleri ve Epazote (bir Orta Amerika otu) ve Kombu (bir tür deniz yosunu) gibi bileşenler fasulye yemeklerine eklenebilir. Düzenli olarak yeşil veya kuru fasulye yiyen insanlar, sindirim sistemlerindeki mikropların zamanla alışması nedeniyle gazdan daha az muzdariptir.
Pek çok kuru fasulye çeşidi, mide bulantısı, kusma ve ishale neden olabilen, fitohaemaglutinin adı verilen toksik bir kimyasal içerir. Kurutulmuş fasulyeleri on dakika kaynatmak, fasulyeleri tam olarak pişirmeden toksini parçalayacaktır, ancak 100°C'nin (212°F) altındaki sıcaklıklarda pişirilmesi önerilmez. Yavaş pişiriciler aslında kuru fasulyenin toksik etkisini daha da artırabilir.
Bununla birlikte, depolama potansiyelleri ve genel üretkenliklerinin yanı sıra dikkate değer besin değerleri nedeniyle kuru fasulyenin sürdürülebilirlik ve kendi kendine yeterlilik için temel bir ürün olduğunu da söylemek gerekir. Çalı ve direk fasulyesi taze, dondurulmuş, konserve veya salamura olarak yenebilir. Fasulye (bezelye ve marul gibi) aynı zamanda son derece kendi kendine verimlidir; bu, onların ebeveynlerine sadık kalarak üremeye yönelik genetik bir eğilime sahip oldukları anlamına gelir. Bu nedenle tüm fasulyeler (ve bezelyeler ve marullar) açıkta tozlaşır (melez bir çeşit bulamazsınız). Bu da kendi yetiştirdiğiniz fasulyelerin tohumlarını saklayabileceğiniz ve bir sonraki yıl için her zaman elinizin altında bulundurabileceğiniz anlamına gelir. Bundan daha sürdürülebilir ne olabilir?
Kuru Fasulye Tarifi
Taze Fasulye Tarifi
Yorumlar
Yorum Gönder