Kuru İncir Kaç TL? 1 Kilo Kuru İncir Fiyatı 2023

 Kuru incir kilosu kaç TL? Kuru incir fiyatı ne kadar? 1 kg incir fiyatı 2023. 1 kilo kuru incir fiyatı 2023. Kurutulmuş incir fiyatları. İncir kurusu 1 kilosu kaç para? Kuru incirin faydaları.


İncir, dut familyasının bir parçası olan ficus ağacının meyvesidir. Taze incirler genellikle merkezden yumuşaktır ve gevrek tohumlarla birlikte gelir. Bu eşsiz doku, onu olduğu gibi tadını çıkarabileceğiniz harika bir meyve haline getirir. İnciri çoğumuz saklaması daha uzun süreli olduğu için, tohumların daha çıtır hale geldiği ve etinin kuruduğu kuru meyve formunda tüketiriz. Taze incir mevsimliktir ve çabuk bozulur. Kurutulmuş incirin ise tadını tüm sene boyunca çıkarabilirsiniz. 


İncir Fiyatları


Genellikle incir tüketmek sağlıklı beslenmenin bir parçasıdır ve doğal bir tatlı görevi görür. İşte bu nedenlerden ötürü birçok kişi tarafından incir satın alınıp tüketilmektedir. Bu da fiyatlarının sıklıkla arama motorlarında sorgulanmasına sebep olmaktadır. Kaliteli ve ucuz kuru incire ulaşmaya çalışan pek çok kişi farklı yerlerdeki fiyatları incelemektedir.


İncir doğal bir şeker, çözünür lif ve birçok mineral kaynağıdır. Hepimiz ve çoğunlukla büyüme çağındaki kadınlar için çok önemli olan mineral Demir'dir. İncir hem taze hem de kuru, mükemmel bir demir kaynağıdır. İncir, genel sağlık ve zindeliğe katkıda bulunabilecek potasyum, kalsiyum, magnezyum, bakır, A vitamini ve L Vitamini gibi antioksidanlar gibi besin maddeleri açısından zengin bir güç kaynağıdır. Bu arada incir ile ilgili enteresan bir bilgi de bulunmaktadır. İncirin yüksek alkalinite özelliğinden dolayı sigara içme isteğini azaltarak sigarayı bırakmaya yardımcı olduğu gözlemlenmiştir.


Türkiye'de kuru incir çok sevilmektedir. Sağlığa olan faydalarından ötürü de tüketimi oldukça yüksektir. Yazımızın ilerleyen bölümlerinde incirin sağlığa olan faydalarını sıralayacağız ancak esas konumuza yani incir fiyatlarının ne durumda olduğu konusuna geri dönelim.


Yaş, yani taze incir sadece mevsiminde bulunabilmektedir. Kuruyemişçilerde, pazarlarda, manavlarda, marketlerde ve satış sitelerinde her zaman kuru incir bulmak mümkündür. Peki 1 kilo kuru incir kaç TL? Sizler için bu sorunun cevabını bulmaya çalıştık. Elbette ki bu sorunun birden fazla cevabı var çünkü kuru incir fiyatları değişkenlik göstermektedir. İncirin kalitesi elbette ki fiyatını çok etkilese de satılan bölgeye göre de incir fiyatları değişebilmektedir. 

Önemle belirtmek isteriz ki hazırladığımız listedeki fiyatlar yazımızın kaleme alındığı tarihteki fiyatlardır. Bu fiyatlar zamanla düşebilir veya enflasyon nedeniyle yükselebilir. Sizler de bölgenizdeki kuru incir fiyatlarını yorumlar kısmımızdan yazabilirsiniz. Böylece kuru incir almak isteyen kişilere fikir verebilirsiniz. İşte kuru incir fiyatları...


1 Kilo Kuru İncir Fiyatları 2023


KURU İNCİR (1KG) 350,00TL hataydanal.com

Yeni Mahsul Kuru İncir 1 Kg ₺460,00 incirevi.com

Kuru İncir 1 Kg ₺245,00 artukbey.com

Sıra İncir Kurusu Naturel 1 kg 249,00 TL cerezpazari.com.tr

Kuru İncir Jumbo (Dağ İnciri) 1 kg 325,00 TL cerezpazari.com.tr

Minik Boy Kuru İncir 1 Kg ( Yeni Mahsül ) 190,00 TL incirciamca.com

Kuru İncir Jumbo Boy 1 Kg 29-37 Kalibre Dal Kurusu 399,90₺ ogunincir.com

1 Kg Kuru İncir(Yeni Mahsul) trabzon pazarı 351,56 TL pazarama.com

Dal Kurusu Aydın Kuru Dağ İnciri 1 Kg. ₺479,00 dogalfile.com

KURU İNCİR 1 KG Fiyatı 350,00₺ bisepetdogallik.com

Aydın İnciri-Organik Kuru İncir Büyük Boy Net 1 Kg (vakumlu Ambalaj) 350,00 ₺ hilmiyildirim.com

Nova Vera Kuru İncir (İri Boy Doğal Dağ İnciri) 1 kg 325,00 TL novavera.com.tr

Lıon Brand Kuru İncir No:3 1 KG 314,90TL online.metro-tr.com


İNCİR NEREDE BÜYÜR?

Her yıl hasat edilen incirlerin %90'ı kuru incir olarak satılmaktadır. Kuru incirlerin raf ömrü taze incirlere göre çok daha uzun olduğundan taşınması ve saklanması daha kolaydır. Kuru incir, yaygın incir ağacının dolgun, taze meyvesi olarak hayata başlar. Sıradan bir incir ağacı olgunlaştığında 33 ft uzunluğa kadar büyüyebilir; bu, üç katlı bir bina kadar uzundur!

Yaygın incir ağacı Orta Doğu'ya özgüdür; ancak artık dünyanın her yerinde yetiştirilmektedir. Bugün Türkiye, en çok incir üreten ülke konumunda olup, ikinci sırada yer alan Mısır'ın neredeyse iki katı verim elde etmektedir. İncir üreten diğer ülkelerden bazıları arasında Cezayir, İran, Fas, Suriye, ABD, Brezilya, İspanya, Tunus, Arnavutluk ve Hindistan yer alıyor. 

KURU İNCİR NASIL ÜRETİLİR?

Taze incir olarak hızlı bir şekilde satılmadığı sürece her yıl hasat edilen incirlerin büyük çoğunluğu kuru olarak satılmaktadır. Meyve kurutma, mikrobiyal aktiviteyi azaltarak ve fiziksel ve kimyasal değişiklikleri en aza indirerek meyveyi korumak için tasarlanmış eski bir uygulamadır. 

İncir kurutmanın iki yolu vardır. Birincisi güneşte kurumasını sağlamak, ikincisi ise makinelerle işlenmesidir. Burada Ayoub'da incirlerimizi korumak için geleneksel güneşte kurutma yöntemini tercih ediyoruz. Güneşte kurutulmuş incirler doğal şeklini daha fazla korur ve ayrıca çok daha derin bir tada sahip olduğuna inanıyoruz. 

GÜNEŞTE KURUTULMUŞ İNCİR İLE İŞLENMİŞ İNCİR ARASINDAKİ FARK NEDİR? 

Makinelerin ve büyük fabrikaların icadından önce incirlerin tamamı güneşten yararlanılarak muhafaza ediliyordu. Güneşte kurutma, meyveyi korumanın en eski yollarından biridir ve aşırı nemi uzaklaştırmak için doğal iklime dayanır. İncirin güneşte kurutulmasının sorunu sıcak iklim ve sabır gerektirmesidir. Bu nedenle bazı incir üreticileri artık incirlerini işlemek için makineler kullanıyor ve bu sayede çok daha büyük hasatları daha kısa sürede kurutabiliyorlar. 

Kuru incirinizin nasıl işlendiğini söylemek zor olabilir. Bazı perakendeciler bu bilgiyi web sitelerinde veya ambalajlarında beyan ederken bazıları bunu beyan etmez. Bazen bir kuru incirin güneşte mi kurutulduğunu yoksa işlenmiş mi olduğunu şekline bakarak anlamak mümkündür. Güneşte kurutulmuş incirler doğal yuvarlaklıklarını daha fazla koruma eğilimindeyken, işlenmiş kuru incirler genellikle bir taşıma bandına konulduğu yerde düzleşmiş görünür. 

İncir İle İlgili Bazı Önemli Bilgiler

İncir sadece lezzetli ve çok yönlü değil aynı zamanda antioksidan ve fenol maddeleri açısından da zengindir. Bu olağanüstü özellikler antioksidan savunma sisteminizi güçlendirmenize katkıda bulunabilir. Antioksidanlar vücudunuzu oksidatif stresin zararlı etkilerine karşı korumada çok önemli bir rol oynar. Oksidatif stres, zararlı serbest radikaller ile vücudunuzun antioksidan savunma sistemi arasında bir dengesizlik olduğunda ortaya çıkar.

İncirin kanser hücrelerine karşı savaşma potansiyeline sahip olduğunu biliyor muydunuz? İncir, bitkinin farklı kısımlarında farklı biyoaktif bileşenlere sahiptir ve bu bileşenler, değişen düzeylerde antikanser etkileri gösterebilir. İnciri diyetinize dahil ederek, onların doğal faydalarını ve potansiyel antikanser özelliklerini benimseyin.

İncir yaprakları diyabetin yönetilmesinde potansiyel göstermektedir. Kan şekeri seviyelerini olumlu yönde etkileyebilecek biyoaktif bileşikler içerirler. İncir yaprakları insülin duyarlılığını artırmaya yardımcı olarak vücudunuzun insülini daha etkili bir şekilde kullanmasını sağlar.

İncirin Sağlığa Faydaları:

1: Kabızlığın Giderilmesine Yardımcı Olur :  


İncirin kabızlığı tedavi eden ve böylece bağırsakları beslemeye yardımcı olan eski bir ilaç olduğu düşünülüyor. İncir, yüksek çözünür lif içeriğinden dolayı doğal bir müshil görevi görür. Böylece gergin bağırsak sürecini kolaylaştırır. Kabızlığın hafifletilmesine yardımcı olmak için aç karnına 2 ila 3 kuru incir tüketmeyi deneyin.


2: Kilo Kaybına Yardımcı Olabilir:


Lif bakımından zengin anjeer, özellikle kiloya dikkat edenler için mükemmel bir atıştırmalık veya sabahın ortasında atıştırmalık olabilir. Kurutulmuş Anjeer harika bir besleyici atıştırmalıktır. 2 veya 3 adet kuru incir sizi daha uzun süre tok tutabilir ve bu da iki öğününüz arasındaki aralığın daha uzun kalmasına yardımcı olabilir.


3: Kan Basıncını Kontrol Edebilir:


Fast food tüketimi her geçen gün artıyor ve bu durum yüksek tansiyon sorunlarına yol açabiliyor . Yüksek tansiyon sıklıkla vücudunuzdaki potasyum seviyelerinde dengesizliğe yol açar. İyi bir potasyum kaynağı olan incir, doğal olarak potasyum seviyelerini iyileştirebilir ve böylece kan basıncını kontrol edebilir.


4: Sindirim Sağlığını Geliştirebilir: 


İncir harika bir prebiyotik kaynağıdır. Prebiyotikler, sindirim sürecini ve genel bağırsak sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabilecek probiyotiklerin işlevini destekleyebilir. Lif bakımından zengin olması aynı zamanda dışkıya hacim katarak normal bağırsak hareketini sağlar.


5: Doğurganlık İçin İncir:


İncir, doğurganlığın sembolü olarak kabul edilen eski Yunan zamanlarından beri aşk meyvesi olarak yansıtılmıştır. Bu daha sonra araştırıldı ve yüksek demir içeriği nedeniyle doğru olarak adlandırıldı. Demir, kadınlarda tüm yumurtlama sürecinde önemli bir rol oynar. Erkeklerde düşük demir sperm kalitesini ve hareketliliğini etkileyebilir. Üreme sağlığını artırmak amacıyla günümüzde bile sütle birlikte çok yaygın olarak tüketilmektedir.


6: Kalp Sağlığını İyileştirebilir :


Lif ve potasyum açısından zengin olması vücuttaki fazla yağın ve kalpteki basıncın atılmasına yardımcı olur. Bu, kalbinizin sağlığını iyileştirmeye büyük ölçüde yardımcı olabilir. Bu iki işlevin yanı sıra incir, serbest radikalleri azaltmakla kalmayıp aynı zamanda trigliseritleri ve kötü kolesterolü azaltmaya da yardımcı olan harika bir antioksidan kaynağıdır. Bu nedenle kalbinizin daha güçlü olmasını ve daha uzun süre yaşamasını sağlar.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

EV MANTISI KAÇ LİRA 2023 Ev Mantısı 1 Kilo Fiyatı

ChatGPT sohbet robotundan alan adımızı değerlendirmesini istedik

KIYMA FİYATI ne kadar? KIYMA Kaç Lira Kaç TL Kaç Para 2023