Istakozun kilosu ne kadar? Istakoz fiyatları 2023

 Istakoz kilosu ne kadar? Istakozun kilosu kaç TL? Istakoz 1 kg fiyatı. Istakoz fiyatları 2023.


Merhaba kilosu.com okurları. Bu yazımızda sizler için Türkiye'deki ıstakoz satış fiyatlarını araştırdık. Satış yapılan internet sitelerini bir liste halinde fiyatları ile sizlere sunmaya çalıştık. Istakozun kilosu ne kadar sorusunun cevabını sizler için araştırdık. Bulduğumuz sonuçları bir araya getirdik. Istakoz hakkında ayrıntılı bilgileri de yazımıza ekledik. Elbette ki bulduğumuz fiyatlar zamanla değişkenlik gösterecektir. Yazının yayınlandığı tarihi göz önünde bulundurmanızı önemle arz ederiz. Ayrıca ıstakozun kalitesi tazeliği, büyüklüğü ve satış yeri fiyatları etkileyen faktörler arasında. Bu nedenle farklı yerlerde farklı fiyatların olması oldukça normaldir. 

Sizler de bildiğiniz, fiyatını uygun bulduğunuz ve kalitesini beğendiğiniz ıstakoz satış yerlerini yorumlar kısmımızdan yazabilirsiniz. Böylece ıstakoz satın almak isteyenlere ucuz ve kaliteli ıstakoz almalarında yardımcı olabilirsiniz.


Istakoz Fiyatları


Istakoz 1 KG 1875.00 TL balikye.com

1 Kilo Istakoz ₺2,525.00 kapidabalik.com

1 kg Istakoz 3,200.00 ₺ e-balik.com

Donmuş Kanada Istakozu 1 Kg. civarı 1.150 TL gurmeturc.com


Istakoz Yemenin Faydaları


Birçok insan, pahalı olması nedeniyle ara sıra ıstakoz satın alıp tüketebiliyor. Bu pahalı ürünün sağlığa oldukça yararlı olduğu bilinmektedir. Dilerseniz ıstakoz tüketmenin bazı faydalarını şimdi sizlere aktaralım.


Bol miktarda Protein


Protein vücut için gereklidir. Piyasadaki birçok et seçeneğinin yağ oranı yüksektir. Istakoz doymuş yağda çok daha düşüktür, ancak yine de protein bakımından yüksektir, bu da onu tüketmeyi ideal kılar.


Kilo Kaybı


Istakoz, bazı yiyecek seçenekleri kadar kalori içermez. Istakozda bulunan omega-3 yağ asitleri ile birlikte bir öğünde tüketilen daha az kalori ile kabuklu deniz ürünleri kilo kaybına yardımcı olmak için idealdir. Kiloları üzerinde çalışmak isteyen kişiler, diğer etler yerine daha fazla balık seçeneği tüketmeye geçmelidir.


Sağlıklı Bir Tiroid


Istakozda bulunan selenyumun tiroide yardımcı olduğu bilinmektedir. Daha fazla ıstakoz yiyerek sağlıklı bir tiroid mümkündür. Bu madde bir antioksidan görevi görür ve tiroidin verimli çalışması için ihtiyaç duyduğu şeyi emmesine yardımcı olurken, kötü hücrelerin ona zarar vermesini önler.


Anemi Tedavisi


Anemik olmak, kandaki demir seviyesinin düşük olması anlamına gelir. Istakozun içerdiği bakır bu seviyeleri iyileştirebilir. Istakozda tüketilen yüksek bakır seviyeleri ile insanlar kansızlıklarını iyileştirebilir veya en azından semptomlarını hafifletebilir ve ona çok yardımcı olabilir ve demir seviyelerini iyileştirebilir.


Enerji Artışı


Istakozda bulunan ekstra protein nedeniyle insanlar enerjide bir artış yaşayabilir. Bu enerji artışı insanların günü atlatmasına yardımcı olacaktır. En azından haftalık bir ıstakoz dozu çok yardımcı olabilir.


İnflamasyonu Azaltmak


Istakoz içindeki iyi yağ içeriği ve protein, vücuttaki iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olabilir. Kabuklu deniz hayvanlarında bulunan omega-3 yağ asitleri, kolesterol seviyelerinin dengesini korur ve prostaglandinler olarak bilinen vücudu koruyan bileşiklerin artmasına yardımcı olur. Artrit semptomları olanlar rahatlama yaşayabilir.


Besin kaynakları yoluyla vitamin ve besin alımını artırmak isteyen herkes ıstakozu düşünebilir. Deniz ürünleri seçeneği bol miktarda besin içerir ve bugün piyasadaki birçok gıdaya sağlıklı bir alternatiftir. Eylül ayındaki Ulusal Istakoz Günü ile birlikte, şimdi onu daha sık tüketmeye başlama zamanı ve trend ayların geri kalanında devam ediyor. Bununla birlikte, ıstakozda normalden daha yüksek cıva seviyeleri bulunduğundan, herhangi bir aylık dönemde yalnızca yaklaşık altı kez tüketilmesi gerektiğini unutmayın. Bu sadece bir önlem. 


Istakozlar Hakkında Şaşırtıcı Bazı Bilgiler


İki ana ıstakoz türü vardır: pençeli ve dikenli ıstakozlar. Pençeli ıstakozların, ıstakoza bağlı olarak solda veya sağda olabilen bir kıskaç ve kırıcı pençesi vardır. Dikenli ıstakozların pençeleri yoktur, ancak pençeli ıstakozlardan çok büyük bir anteni ve daha sert bir kabuğu vardır.

Istakozların çoğu yeşilimsi kahverengi renktedir ancak sarı, beyaz, çift renkli veya parlak mavi olabilirler! Istakozların genellikle kırmızı olduğu düşünülse de, bunun nedeni yalnızca pişirildiklerinde bu rengi değiştirmeleridir – beyaz ıstakozlar hariç.

Kısmen bir renk ve kısmen başka oldukları iki tonlu ıstakoza genetik bir mutasyon neden olur. Bu çok nadirdir - bunun gerçekleşmesi için 50 milyonda 1 şans var!

Istakozların çoğu okyanuslarda yaşar, ancak bazıları acı suda veya tatlı suda bulunabilir. Istakozlar dip sakinleridir, yani okyanus tabanında yaşarlar.

Istakozlar istiridye, yengeç, denizyıldızı ve diğer deniz yaşamı ile beslenir.

Istakozlar omurgasızdır, kabukları vücutlarını koruyan bir dış iskelettir. Bir ıstakozun gövdesi, her biri kabuğun bir bölümü ile kaplı 19 farklı kısma sahiptir.

Yiyecek kıt olduğunda, ıstakozlar bazen daha küçük ıstakozlar yiyerek yamyamlara dönüşürler.

Istakoz dişleri ağızlarında değil. Bunun yerine midelerindeler! Yiyecekler, ‘mide değirmeni’ olarak adlandırılan yerde, üç azı dişine benzeyen şeyle sindirilir.

Istakozların tüm yaşamları boyunca büyümeye devam ettiği düşünülmektedir. Bunu yapmak için kabuklarını dökmeleri veya tüy dökmeleri gerekir. Yeni kabuk tamamen oluşmadan önce ıstakozlar yumuşak kabuklu olarak kabul edilir.

Sadece bir dişi ıstakoz kabuğunu döktüğünde çiftleşebilir. Istakozlar çiftleşecek ve dişi, yumurtalarını döllemeyi seçene kadar erkek spermini taşıyabilir. Dişi yumurtaları kendi içinde 9-12 ay, daha sonra dışarıdan 9-12 ay daha taşıyacaktır.

Istakozlar çok zayıf görüşe sahiptir, ancak bu, oldukça gelişmiş koku ve tat alma duyuları ile telafi edilir.

Istakozların toplam 10 bacağı vardır. Bir bacak, pençe veya anten kaybolursa tekrar büyüyebilir ve değiştirilebilir!

Şimdiye kadar kaydedilen en büyük ıstakoz 20,14kg ve 3-4 fit uzunluğundaydı. En az 100 yaşında olduğu düşünülüyordu!

Istakozun memeliler gibi merkezi bir sinir sistemi yoktur, bunun yerine sinir sistemleri çekirge veya karıncalara benzer.

Bir ıstakoz alarma geçtiğinde veya yırtıcılıktan kaçtığında, kuyruğunu kullanarak hızla geriye doğru yüzerler.

Istakozlar büyük mesafeler kat edebilir; Bir derin su ıstakozunun deniz tabanından 225 mil yol kat ettiği kaydedildi! Su sıcaklıklarındaki değişikliklere karşı çok hassastırlar, bu nedenle ıstakozların alanları hareket ettirmesine neden olabilir.

Birkaç ıstakoz, bazı durumlarda pençeleri tutarak yürüyecek! Genellikle bu, daha genç olana liderlik eden daha yaşlı bir ıstakozdur.

Istakoz Nasıl Pişirilir?



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

EV MANTISI KAÇ LİRA 2023 Ev Mantısı 1 Kilo Fiyatı

ChatGPT sohbet robotundan alan adımızı değerlendirmesini istedik

KIYMA FİYATI ne kadar? KIYMA Kaç Lira Kaç TL Kaç Para 2023