Ispanak kaç lira? Ispanak Fiyatları 2023

 Ispanak kilosu kaç lira? Ispanak kaç TL? 1 kg Ispanak ne kadar? 1 kilo Ispanak fiyatı. Ispanak fiyatları.


Merhaba kilosu.com sitemizi takip eden sayın okurlar. Bu yazımızda sizler için satış sitelerini didik didik edip ıspanak fiyatlarını araştırdık. Öncelikle söylemeliyiz ki bir çok satış sitesinde şu sıralar ıspanak yoğun şekilde satılmakta. Fiyatları da normal bulduğumuzu söyleyebiliriz. Bakalım sizler bulduğumuz satış fiyatları hakkında ne düşünceksiniz. Sadece ıspanak fiyatlarını araştırmadık. Sizin için yazımıza ıspanak ile ilgili bazı bilgileri de ekledik ve ıspanağın faydalarından da bahsettik. Hatta bununla da yetinmeyip belki ihtiyacınız olur diye ıspanak tarifine de yazımızda yer verdik. 

Ispanak Fiyatları

Pazarlarda, manavlarda, hallerde ve marketlerde şu sıralar kuşkusuz en çok talep edilen sebzeler arasında ıspanak bulunuyor. Mevsiminde taze ıspanak yemek isteyenler en ucuz, en taze ve en kaliteli ıspanağa ulaşmaya çalışıyor. 

Büyük, küçük herkesin sevdiği ıspanak Türkiye'de tüketimi oldukça yüksek olan sebzeler arasında bulunuyor. Özellikle yoğurtlu ıspanak yemeğine bayılanların sayısı oldukça fazla. Bu nedenle yazımızın ilgi göreceğini düşünüyoruz. 

Sizler de yaşadığınız çevredeki ve bildiğiniz satış sitelerindeki Ispanak fiyatlarını yorumlar kısmımızdan bizlerle paylaşabilirsiniz. Böylece ıspanak satın almak isteyenlere de yol göstermiş olursunuz. 

Önemle belirtmeliyiz ki sunduğumuz listedeki fiyatlar yazının yazıldığı tarihe ait olan fiyatlardır. Türkiye'de son zamanlarda yaşanan yüksek enflasyon sebebi ile fiyatlar zamanla artabilmektedir. Ayrıca ıspanağın kalitesi, satıldığı şehir veya satış yerine göre de fiyatlar değişebilmektedir. İşte bir araya getirip size sunduğumuz ıspanak fiyatları.


1 Kilo Ispanak Fiyatları 2023


Ispanak 1 Kg Reyondan 22,43 TL migros.com.tr

Ispanak 1 kilo 29,90 TL carrefoursa.com

Ispanak 1 kilosu 17,95 TL yunusonline.com

Onursal Tarım Ispanak 1 kg ₺24,99 onurmarket.com

Ispanak 1 kg Çağrı Manav 14,99 TL cagri.com

Ispanak 1 Kg Marka: GÜRMAR 19,99 ₺ gurmar.com.tr

Ispanak Kg. 29,90 TL sokmarket.com.tr 


Ispanak Yemenin Faydaları

Çizgi filmlere bile faydaları konu olan ıspanağın yararları belki de saymakla bitmez ve ayrı bir yazı konusu olabilir. Bizim yazımızın konusu daha çok ıspanak fiyatları olduğu için kısaca da olsa sizler için ıspanağın nelere iyi geldiğini anlatmak istedik.

Ispanağın sağlığa başlıca faydaları için şu başlıklar sıralanabilir.


1. İyi görüşün korunmasına yardımcı olabilir

2. Enerji seviyelerini destekleyebilir

3. Kalp sağlığını destekleyebilir

4. Sağlıklı kemikleri destekleyebilir

5. Kansere karşı mücadelemizde yardımcı olabilir

6. Koruyucu antioksidan özelliklere sahiptir

7. Faydalı lif kaynağı

8. Kilo yönetimine yardımcı olabilir

9. yüksek yağlı bir diyetin olumsuz etkilerini azaltabilir

10. Ruh sağlığını destekleyebilir


Ispanak Yemeği Tarifi 


Ispanak yemeğini hazırlarken ilk işlem ıspanakların yıkanmasıdır. Hazır ambalajlı poşetlerdeki körpe ıspanakların çoğu önceden yıkanmış olarak gelir, ancak yine de yıkayıp kurutmanızı öneririz. Demetler halinde satılan olgun ıspanaklar önceden yıkanmaz ve kumlu olabilir. En iyisi onları kesmek veya saplarını sökmek ve soğuk suyla dolu bir lavaboya batırarak en azından iki kez yıkamaktır. Körpe ıspanakların saplarını ayırmaya gerek yok. Demetlerin saplarını falan pişirebilirsiniz. Bununla birlikte, daha olgun ıspanaklarda, büyük sapların çoğunu kesmek isteyeceksiniz çünkü bunlar lifli olabilir. Salata döndürücü, ıspanağı hızlı bir şekilde kurutmanızı sağlar, ancak iki temiz mutfak havlusu arasına yerleştirerek de kuru bırakabilirsiniz . Bez havlular kağıt havlulara göre daha fazla su emer.


Kolay Sotelenmiş Ispanak


HAZIRLIK ZAMANI: 10 dakika

PİŞİRME SÜRESİ: 5 dakika

TOPLAM ZAMAN: 15 dakika

PORSİYON: 4 porsiyon


İçindekiler


2 büyük demet ıspanak , yaklaşık 1 pound

2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

3 diş sarımsak, dilimlenmiş

Tatmak için tuz


Ispanakları temizleyip hazırlayın:


Ispanakların kalın saplarını kesip atın. Lavabonuzu suyla doldurup ıspanağı suda bekleterek kum veya kiri gevşeterek ıspanakları temizleyin. Ispanağı boşaltın ve ardından tekrarlayın, ıslatın ve boşaltın. Fazla nemi gidermek için ıspanağı salata döndürücüye koyun.


Sarımsakları soteleyin:


2 yemek kaşığı zeytinyağını büyük bir tavada orta yüksek ateşte ısıtın. Sarımsakları ekleyin ve sarımsaklar kahverengileşmeye başlayıncaya kadar yaklaşık 30 saniye soteleyin.


Ispanağı tavaya ekleyin ve pişirin:


Ispanakları tavaya ekleyin, gerekirse elinizle biraz sıkıştırın. Ispanağı kaldırmak ve tavada ters çevirmek için birkaç spatula (veya maşa) kullanın, böylece daha fazlasını zeytinyağı ve sarımsakla kaplayın. Bunu birkaç kez yapın. Tavayı kapatın ve 1 dakika pişirin. Ispanakların kapağını açıp tekrar çevirin. Tavayı kapatın ve bir dakika daha pişirin. 


Ateşten alın ve fazla sıvıyı boşaltın:

2 dakika üstü kapalı piştikten sonra ıspanak tamamen solmuş olmalıdır. Ateşten alın.


Tavadaki fazla sıvıyı boşaltın. İsterseniz biraz daha zeytinyağı ekleyin. Daha sonra tadına göre tuz serpin. Derhal servis yapın. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

EV MANTISI KAÇ LİRA 2023 Ev Mantısı 1 Kilo Fiyatı

ChatGPT sohbet robotundan alan adımızı değerlendirmesini istedik

KIYMA FİYATI ne kadar? KIYMA Kaç Lira Kaç TL Kaç Para 2023