Ihlamur ne kadar? 2023 Ihlamur Fiyatları

 Ihlamurun kilosu ne kadar? Ihlamur kaç tl? 1 kilo ıhlamurun fiyatı. 1 kg ıhlamur fiyatı. 2023 Ihlamur fiyatları.


Ihlamur Fiyatları


Bu yazımızda sizler için ıhlamur satılan yerlerdeki fiyatları araştırıp bir araya getirmeye çalıştık.

Ihlamur ağacının yaprakları ve çiçekleri çok değerli olduğundan ıhlamur kilo fiyatı en pahalı olan ürünler arasında bulunmaktadır.

Özellikle çiçeği daha yoğun olan ıhlamurlar çok sevilmektedir.

Kış aylarına giriş yaptığımız bu günlerde fiyatı en çok araştırılan ürünler arasında Ihlamur bulunuyor. 

Ihlamur aktarlarda en çok talep edilen ürünler arasında bulunuyor. Son zamanlarda internet satış sitelerinde, marketlerde de ıhlamur satılmakta. Hatta sosyal medya üzerinden bile ıhlamur satışı yapıldığı görülüyor. 

Elbette ki herkes en kaliteli ıhlamuru en ucuza almanın yollarını arayabilir.

Ancak Ihlamur fiyatları değişkenlik göstermekte.

Bazı yerlerde açık satılan ıhlamur genellikle markalı ve ambalajlanmış şekilde satılıyor. 

Şehirden şehire fiyatlar değişkenlik gösterebildiği gibi satıldığı yerlerin durumuna göre de farklı fiyatlarla karşılaşılabiliyor.

Her yerin kendine özel giderleri olması sebebi ile çok farklı fiyatların olması normal olsa da belli bir fiyat aslında aşağı yukarı oluşabiliyor. 

Bizler de sizler için bu çok faydalı ürünün satış fiyatlarını araştırdık. 

Fiyatları internet satış sitelerinden bulup bir araya getirdik.

Elbette ki ülkemizde son zamanlarda yaşanan enflasyon sebebi ile sizin için bulduğumuz fiyatlar zamanla değişecektir.

Sizler de ıhlamur satın aldıktan sonra memnun kaldığınız yerler var ise yorum kısmından buraya yazabilirsiniz. Böylece fiyat araştıranlara fikir verebilirsiniz. 

Ayrıca sizler için fiyat listesinin sonunda Ihlamur ile ilgili bilgiler içeren bazı notlar bıraktık. Dilerseniz o notlarımızı da okuyarak bilgilenebilirsiniz.


1 Kilo Ihlamur Fiyatları


1. Kalite 1 Kilo Ihlamur 500 TL baharatevim.com.tr

1 kg. Ihlamur 598.90 TL bakkalhasan.com

Yapraklı Kurutulmuş Ihlamur 1 kg 590,53 TL magaza.hammaddeler.com

Yaprak Ihlamur 1 Kg 679,90 TL aktardiyari.com

Diyarından Yaprak Ihlamur 1 kg pazarama.com

Ihlamur 1 Kg 276,00 TL gunesinkadinlariduzcekoop.com

1 Kilo Yaprak Ihlamur 299 TL batmanmisircarsisi.com



Ihlamur Hakkında Bazı Bilgiler 


Ihlamur , ( Tilia cinsi), Kuzey Yarımküre'ye özgü ebegümeci veya ebegümeci familyasından ( Malvaceae ) yaklaşık 30 ağaç türünün cinsi . Birkaçı süs ve gölge ağaçları olarak öne çıkıyor.

Ihlamurlar büyük, zarif, yaprak döken ağaçlardır. Asimetrik yapraklar kalp şeklinde ve kaba dişlidir. Güzel kokulu krem ​​renkli çiçekler biseksüeldir ve böcekler tarafından tozlaşır . Küçük küresel meyveler karakteristik olarak dar yapraklı braktelerden sarkar ve bu da dağılmaya yardımcı olabilir. Bitkiler kesimler ve aşılama yoluyla kolaylıkla yetiştirilebilir ancak yaprak bitlerinin saldırısına özellikle yatkındır.


Ihlamurun Faydaları


Araştırmaların bize ıhlamur ve ıhlamur çayının faydaları hakkında söyledikleri hakkında daha fazla bilgiler de var. Özetlemek gerekirse bilgileri şu başlıklar altında toplayabiliriz.


1. Antioksidanlar ve Diğer Faydalı Bileşikleri Sağlar

Çalışmalar, ıhlamur ağaçlarında aşağıdakiler de dahil olmak üzere sağlığı teşvik eden birçok kimyasal bileşeni tespit etmiştir:


Kaempferol, kersetin, mirisetin ve glikozitler gibi flavonoidler .

Alkanlar, fenolik alkoller ve esterler dahil uçucu yağlar ve sitral, sitronelal, sitronelol, öjenol, limonen, nerol ve a-pinen dahil olmak üzere terpenler.

Saponinler, tanenler ve tokoferol gibi diğer bileşenler.

Alanin, sistein, sistin, izolösin, lösin, fenilalanin ve serin dahil olmak üzere amino asitler .

Arabinoz, galaktoz, ramnoz ve diğerleri dahil olmak üzere müsilaj polisakkaritleri formundaki karbonhidratlar.

Pek çok antioksidanın kaynağı olmasına rağmen araştırmalar, özellikle flavonoidler, tiliroside, quercetin ve kaempferol açısından yüksek olduğunu gösteriyor . Bu bileşiklerin hücrelere zarar verebilecek serbest radikal hasarına ve oksidatif strese karşı koruma sağladığı birçok çalışmada gösterilmiştir .


Bu kimyasalların daha fazla alınması aynı zamanda göz, kalp ve cilt sağlığının desteklenmesine de yardımcı olabilir ve genel olarak bazı kronik hastalıkların riskini azaltabilir .


2. Kaygıyı Azaltmaya Yardımcı Olabilir

Ihlamurun geleneksel kullanımlarından biri “histeriyi bastırmak” ve hazımsızlık, kalp çarpıntısı ve kusma gibi kaygıya bağlı semptomları azaltmaktı.


Ihlamur çayı neden kaygıya iyi gelir? Son araştırmalar , ıhlamur ekstraktının , sinir sistemindeki uyarılabilirliği engelleyen nörotransmiter GABA'nın etkilerini taklit etmesi nedeniyle sakinleştirici etkilere sahip olabileceğini öne sürüyor .


Flavonoidler gibi antioksidanların varlığının da sinir sistemi aktivitesini düzenlemeye yardımcı olduğu düşünülmektedir .


Bazı kişiler ıhlamur kullanırken kan basıncında azalma ve gerilime bağlı baş ağrıları gibi gerilime bağlı ağrılar yaşadıklarını bildirmektedir. Ayrıca rahatlamayı artırarak ve rahatsızlığı azaltarak uyku kalitesini artırmaya da yardımcı olabilir.


Ihlamur çayında kafein var mı? HAYIR; doğal olarak kafeinsizdir ve bitkisel çay olarak kabul edilir.


Kafeinin etkilerine karşı duyarlıysanız ve tüketirken gergin veya gergin olma eğilimindeyseniz bu, onu iyi bir seçim haline getirir.


3. Detoksifikasyonu ve Sindirim Sağlığını Destekler

Karahindiba çayı da dahil olmak üzere diğer bazı bitki çayları gibi, ıhlamurun da doğal bir idrar söktürücü gibi davranabildiğini , genel sindirim fonksiyonunu desteklerken sıvı tutulmasını ve şişmeyi azaltmaya yardımcı olduğunu gösteren kanıtlar vardır.


Ayrıca detoksifikasyonu artırmak için terlemeyi teşvik etmek ve hasta olanların balgam salmasına yardımcı olmak için bir müsilaj olarak da kullanılır. Öksürük, grip ve bronşit semptomlarını ve diğer solunum sorunlarını azaltmaya yardımcı olabilecek yatıştırıcı ve antispazmodik özelliklere sahip olduğu tanımlanmaktadır .


4. Ağrı ve Enflamasyonun Azaltılmasına Yardımcı Olabilir

Bazı çalışmalar ıhlamurda bulunan tiliroside ve quercetin gibi antioksidanların iltihabı, şişliği ve ağrıyı azaltabildiğini öne sürüyor. Bu, artrit veya fibromiyalji gibi rahatsızlıkları olan kişiler için potansiyel olarak fayda sağlayabilir.


(Ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilecek başka bir çay da zencefil çayıdır .)


5. Kan Basıncını Düşürmeye Yardımcı Olabilir

Ihlamurun doğal bir damar genişletici olduğu düşünülür; bu da kan damarlarının genişlemesine yardımcı olduğu ve kan basıncını düşürebildiği anlamına gelir. Bu, anksiyete semptomlarını, baş ağrılarını vb. azaltmanın bir yoludur.


Riskler ve Yan Etkiler

Ihlamur çayı güvenli midir? Genel olarak çalışmalar, çoğu yetişkin için ılımlı miktarlarda tüketmenin genellikle iyi tolere edildiğini ve güvenli olduğunu göstermiştir.


"Orta düzeyde alım", günde iki ila dört gram çay karışımı olarak kabul edilir; bu da yaklaşık üç ila dört fincan anlamına gelir. Bundan daha fazla içmek potansiyel olarak kan basıncında ve sindirimde değişiklikler gibi yan etkilere neden olabilir, bu nedenle bu aralığa bağlı kalmak en iyisidir.


Hamileyseniz (güvenliği konusunda yeterli bilgi mevcut değil), kalp rahatsızlığınız varsa veya polen alerjiniz varsa ıhlamur tüketmemelisiniz.


Diüretikler veya lityum içeren ilaçlar kullanan kişiler, bu ilaçlarla etkileşime girebileceğinden ıhlamur çayı içmemelidir. Kalp hastalığı öyküsü olanların da ıhlamur çayını kullanmaya başlarken, özellikle de sık sık ve uzun süre içiyorsa dikkatli olmaları gerekir.

Ihlamur Çayı Nasıl Hazırlanır?



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

EV MANTISI KAÇ LİRA 2023 Ev Mantısı 1 Kilo Fiyatı

ChatGPT sohbet robotundan alan adımızı değerlendirmesini istedik

KIYMA FİYATI ne kadar? KIYMA Kaç Lira Kaç TL Kaç Para 2023